Aectueel is een initiatief van logo

Pieter Omtzigt (CDA):  Pensioenfondsen moeten openheid geven


Een fors aantal pensioenfondsen heeft kortingen moeten aankondigen. Door lage aandelenkoersen, lage rentes op staatsleningen en een snel stijgende levensverwachting is dit noodzakelijk om de fondsen gezond te houden.

Bij een aantal fondsen dacht men zulke overschotten te hebben dat geld is teruggestort uit de fondsen naar de werkgevers. Ik vraag de regering al enig tijd volstrekte openheid van zaken op dit punt te geven. De Tweede Kamer staat daar volledig achter. Minister Kamp echter weigert een overzicht naar de Kamer te sturen.

Soms is Nederland een raar land: Als je  €5 steekt  in een beleggingsfonds, vrijwillig, zorgt de AFM ervoor dat je een vuistdikke bijsluiter krijgt. Over de duizenden euro’s pensioenpremie per jaar weigeren de regering en de pensioenfondsen inzage te geven of dat geld van burgers ook echt voor pensioen is gebruikt en niet voor bedrijfswinsten.

Woensdag is hierover een debat. Ik reken erop dat de minister de duidelijkheid dan wel zal geven.

Bron:  Nieuwsbrief Pieter Omtzigt: http://www.cda.nl/Omtzigt/Mijn_bibliotheek/Nieuwsbrieven.aspx

Reacties (4)

jan willem van genyt, dinsdag 28 februari 2012 om 13:14

helemaal eens. Ik hoop dat onze eigen overheid betrouwbaarder is dan de Griekse!

jan willem van gent, dinsdag 28 februari 2012 om 13:19

helemaal eens. Ik hoop dat onze eigen overheid betrouwbaarder is dan de Griekse!

A.G.M. Derks, dinsdag 28 februari 2012 om 13:22

Het \"rommelen\" in het verleden geeft mij nog geen toekomstvisie en toekomst daden. Start nu met de toekomst: gepensioneerden hebben eigen rechten opgebouwd. Uitvoeren!

Con Venienc, dinsdag 28 februari 2012 om 15:58

Pensioenfondsen, in het algemeen, hebben op grote schaal ten onrechte de verantwoordelijkheid bij deelnemers neergelegd door exhibitionistisch op te roepen je kandidaat te stellen als bestuurslid. Zij wisten en gingen ervan uit dat die zouden worden platgewalst. Een vraag is: waarom is De Pensioenkamer indertijd opgeheven? En wie stelde(n) beleid vast, c.q. (!!) wie was (waren) verantwoordelijk voor het produceren van de agenda en van bestuursvoorstellen? Wie controle(e)r(d)en de feitelijke motivaties van de technische uitvoerings- en beleidsvoorstellen? Wie controleert de juistheid van groeps- en individuele aanpassingen- en wijzigingen? Wie controleert op uniformiteit en objectiviteit van de uitvoering binnen regelingen?
Ergo, het gaat hier concreet en wettelijk om uitgesteld loon! Loon dat al is verdiend, doch alleen in bewaring is gegeven.
Een parlementaire enquete over al deze aspecten lijkt me alleszins gerechtvaardigd en meer dan op z\'n plaats.

Reactie toevoegen

Naam: *
Emailadres: *
Bericht: *
Velden met een * zijn verplicht