Aectueel is een initiatief van logo

Geen WW-korting meer op deeltijdpensioen


Ouderen die in deeltijd doorwerken en alvast deeltijdpensioen opnemen, hoeven niet meer te vrezen dat bij ontslag hun pensioeninkomsten in mindering worden gebracht op de WW-uitkering. Minister Henk Kamp (Sociale Zaken) wil dat per 1 maart regelen voor „lopende en nieuwe gevallen”. Kamp kondigde dinsdag in de Tweede Kamer aan te regelen dat oudere deeltijdwerkers recht blijven houden op de werkloosheidsuitkering voor het deel dat ze werkten, ook al hebben ze inkomen uit pensioen. Op deze manier moet voorkomen worden dat ouderen worden ontmoedigd door te werken.

Het kabinet wil met de vergrijzing langer doorwerken juist stimuleren. In Nederland wordt de laatste jaren tot op latere leeftijd gewerkt, maar steeds meer ouderen besluiten dat in deeltijd te doen. Bij verhoging van de pensioenleeftijd stemde een meerderheid van de Tweede Kamer vorige week daarom ook in met wetgeving die moet zorgen voor meer keuzevrijheid over wanneer en hoeveel AOW wordt opgenomen.

Bron: Telegraaf, di 14 feb 2012

Reactie toevoegen

Naam: *
Emailadres: *
Bericht: *
Velden met een * zijn verplicht
top image
description image

Veslag Klap Pensioenseminar

1 maart 2018 Met 1400 miljard euro is de pensioenpot in Nederland beter gevuld dan ooit. Toch staat ons pensioenstelsel voor grote uitdagingen, want is die riante pot ook in staat aanspraken in de toekomst te garanderen? ... Lees meer