Aectueel is een initiatief van logo

ANWB draagt twee derde bij aan tekort pensioenfonds


De ANWB en de vakbonden hebben afgesproken dat de werkgever twee derde zal bijdragen in het dekkingstekort van het ondernemingspensioenfonds en dat de deelnemers het ontbrekende deel voor hun rekening nemen. Het fonds, dat zo'n 800 miljoen euro aan pensioenvermogen beheert, had eind 2011 een dekkingsgraad van 90,8%. Per 1 april 2013 moet dat tenminste 105% zijn. Volgens het pensioenfonds hebben zowel de ANWB als de deelnemende dochterbedrijven Unigarant en Logicx aangegeven dat ze – afhankelijk van de ontwikkeling van de dekkingsgraad – maximaal 21,5 miljoen zullen bijdragen in drie termijnen. De partijen zullen eind dit jaar vaststellen hoe groot de werkgeversbijdrage precies wordt.

De jaarlijkse pensioenopbouw van de 4.670 werknemers zal met 0,15 tot 0,2 procentpunt worden verlaagd tot 1,6% of 2,05% afhankelijk van hun pensioenregeling, aldus het pensioenfonds. Als de financiële positie van het pensioenfonds dit jaar niet verbetert, zullen ook de uitkeringen van de 1.535 gepensioneerden en de pensioenrechten van de 4.130 slapers met 1,1% wordt gekort, voegde het fonds eraan toe.

Elders meldde het pensioenfonds van rederij Nedlloyd een totaalrendement van 5,6% over 2011, waarmee het 0,7 procentpunt onder de benchmark bleef. Het fonds liet weten dat het dankzij de dalende rente een winst van 13,2% maakte op zijn matching- en derivatenportefeuille. Aan de andere kant genereerde de returnportefeuille niet meer dan 0,2%. Het fonds schreef het tegenvallende resultaat toe aan de onrust op de financiële markten. Eind december had het Nedlloyd Pensioenfonds een dekkingsgraad van 105,3%.

Bron: IPE.com, 14 Februari 2012

Reactie toevoegen

Naam: *
Emailadres: *
Bericht: *
Velden met een * zijn verplicht
top image
description image

Veslag Klap Pensioenseminar

1 maart 2018 Met 1400 miljard euro is de pensioenpot in Nederland beter gevuld dan ooit. Toch staat ons pensioenstelsel voor grote uitdagingen, want is die riante pot ook in staat aanspraken in de toekomst te garanderen? ... Lees meer