Aectueel is een initiatief van logo

HR moet werknemers actiever informeren over hun pensioen


21 oktober 2019

Met pensioen? De meeste werknemers denken dat het wel goed zit. Maar dat is lang niet altijd het geval, waarschuwt Ombudsman Pensioenen Henriëtte de Lange. Volgens haar heeft HR een belangrijke taak in het bestrijden en voorkomen van misvattingen over het pensioen.

Ze is naar eigen zeggen erfelijk belast met haar grote belangstelling voor pensioenen. Haar vader is altijd actief geweest in de pensioenen en op latere leeftijd bijzonder hoogleraar Pensioenrecht geworden, als kind kreeg ze al mee hoe belangrijk pensioen is. Lang geleden zorgde de kerk voor je, of je kinderen. Nu moet je voor je oude dag zelf je broek ophouden. Pensioenjurist Henriëtte de Lange, al haar hele werkzame leven actief in de pensioensector en sinds begin dit jaar Ombudsman Pensioenen, heeft altijd als leidraad voor ogen gehouden wat ze ooit iemand op een congres over pensioenen hoorde zeggen: “Een pensioen draagt bij aan waardig oud worden.” Daar voegt ze aan toe: “Met een goed pensioen houd je de regie over je eigen leven. Ook als je niet meer kunt werken.”

Weinig interesse in pensioen

Waar je ook komt in de pensioensector, overal hoor je de standaardklacht dat werknemers zelden of nooit interesse hebben in hun pensioen. Ja, pas zodra hun pensioengerechtigde leeftijd in zicht komt. Maar voor de rest? De Lange: “Ik heb dat altijd vreemd gevonden. Als de benzineprijs drie cent omhooggaat, wordt iedereen al zenuwachtig. Maar over wat je iedere maand bijdraagt aan je pensioenuitkering, wat je opbouwt voor later, daar hebben mensen zelden zicht op. Dat vind ik onbegrijpelijk. Maar goed, het is een gegeven en daar moeten zowel werkgevers, als pensioenfondsen en -verzekeraars iets mee.”

KLIK hier om verder te lezen

Bron: PW magazine